تیتانیوم صنعت شریف
تیتانیوم صنعت شریف، نخستین شرکت دانشبنیان ایرانی است که با تکیه بر توانمندی مهندسان و طراحان خود، خط تولید رنگدانهی دیاکسید تیتانیوم را برای اولین بار در ایران مهندسی و طراحی کرده است
پروژههای انجام شده
طراحی، مدلسازی، مدیریت و بهرهبرداری نخستین خط هزار تنی تولید تیتان در ایران
مادهی معدنی تیتانیوم دیاکسید، با فرمول شیمیایی TiO2 یکی از پرکاربردترین مواد معدنی در جهان است که حدود ۹۰ درصد مصرف عنصر تیتانیوم را به خود اختصاص میدهد. عمدهی مصرف اکسید تیتانیوم در ایران، رنگدانهی تیتان (تیتانیوم دیاکسید) است (سالانه در حدود ۵۰ هزار تن). شرکت دانشبنیان تیتانیوم صنعت شریف، پس از یک سال فعالیت علمی و مطالعات متعدد پژوهشی و آزمایشگاهی، توانسته است به فناوری تولید تیتان به روش سولفاته دست یابد و فرآیند تولید آن را برای اولین بار در کشور بومیسازی کند.
طراحی خط تولید پلیاتیلن شبکهای شونده (XLPE)
پلی اتیلن یکی از مواد پلیمری متداول مورد استفاده در صنعت کابل، لوله و بسیاری دیگر از صنایع است که در ابعاد بالا در کشور تولید میشود. این ماده را که از ساده ترین انواع پلیمر است، میتوان با ایجاد پیوندهای عرضی به پلیمری مستحکمتر و مقاوم در برابر دمای بالا و عایقی مناسب برای کابل های فشار قوی تبدیل نمود.
شرکت تیتانیوم صنعت شریف از اواخر سال 99 در پی اعلام نیاز شرکت کابل و سیم شهید قندی یزد به تحقیقات و طراحی تولید این ماده ورود نموده و در حال بازطراحی بهینه شدهی فرایند تولید این ماده است.
تأثیر افزودن تقویتکنندهي سیلیسیم دياکسید بازیافتی بر خواص مکانیکی کامپوزیت زمینهي HDPE
هدف اصلی این پروژه، بازیافت سیلیکا از جداکنندههاي مستعمل باتري خودرو و استفاده از آن به عنوان تقویتکننده در یک زمینه پلیمري است. براي این منظور سیلیکا با روش پیرولیز بازیافت گردید؛ سپس نمونهی کامپوزیتی HDPE/Recycled Silica با روش اختلاط مذاب در یک مخلوطکنندهی داخلی و با روش پرس داغ به شکل استاندارد برای آزمونهاي مکانیکی تهیه گردید.
طراحی خط بازیافت پلیاتیلنترفتالات
پلیاتیلنترفتالات یکی از پرمصرفترین پلیمرهای دنیاست که سالانه بیش از 30 میلیون تن تولید میشود. به دلیل داشتن مقاومت شیمیایی مناسب ، ممانعت بالا در مقابل عبور آب و بسیاری از گازها و در عین حال فرایندپذیری خوب، در صنایع نساجی، بستهبندی مواد غذایی و آب و سایر نوشیدنیها استفاده میشود. قیمت مناسب و استحکام بالایی دارد. به دلیل تولید بطری آب و سایر نوشیدنیها از جنس PET، در صورت عدم بازیافت آن، سالیانه میزان زیادی آلودگی وارد محیط زیست میشود. به همین دلیل بازیافت PET از جمله سوژههای بسیار جدی در صنعت میباشد.
آلومینای پایه کاتالیست (بررسی طرح توجیهی تولید آلومینا برای مرکز همکاریهای ریاست جمهوری)
آلومینا یکی از مواد معدنی ارزانقیمت است که از نظر ساختارهای بلوری، دگرشکلهای زیادی دارد. آلومینای گاما که به آن آلومینای فعال (شیمیایی) نیز گفته میشود، دارای مساحت سطحی بالا، ظرفیت جذب قوی، فعالیت کاتالیستی خوب و مقاومت بالا در برابر سایش است. شرکت ما بنا به درخواست مرکز همکاریهای ریاست جمهوری، بر روی این مادهی مهم مطالعات فنی و اقتصادی را انجام داده است.
مدلسازی و طراحی نخستین خط بازیافت تیتانیوم
تیتانیوم فلزی مهم است که ترکیبی از خواص فیزیکی، شیمیایی و الکتروشیمیایی (مقاومت به خوردگی)، زیستی و مکانیکی را داراست. امروزه با افزایش نیاز برای فلز تیتانیوم و آلیاژهایش در صنایع هوایی، شیمیایی و … ، مسئلهی بازیافت این فلز اهمیت ویژهای پیدا کرده است. همچنین در ساخت بعضی از قطعات تیتانیومی ممکن است تا ۶۷٪ فلز تیتانیوم با خلوص بالا نیز وارد ضایعات شود. شرکت ما برنامهای ده ساله را برای بومیسازی کامل فناوری تولید فلز راهبردی تیتانیوم، به خصوص تولید از منابع ثانویه (بازیافتی) تدوین نموده و به اطلاع نهادهای فناور کشور رسانده است.
مطالعهی امکانسنجی پروژهی خودکفایی تولید آلومینا به کمک کانیهای غیر بوکسیتی
اصلیترین و شاخصترین کانی معدنی حاوی آلومینیوم، بوکسیت میباشد. غیر از بوکسیت که مهمترین منبع آلومینیوم به شمار میرود، میتوان از کانیهای مختلف دیگری نیز نام برد. با توجه به کمبود منابع بوکسیت در ایران، اهمیت استفاده از فرآیندهای تولید آلومینا از کانههای غیربوکسیتی از اهمیت دوچندانی برخوردار است. شرکت دانشبنیان تیتانیوم صنعت شریف به عنوان شرکت پیشرو در صنایع معدنی برای حل بنیادی چالش تأمین آلومینا در ایران با ارائهی طرح جامع تولید آلومینا در ۶ فاز، راه حل این چالش را ارائه کرده است.
طراحی و مهندسی فرآیند صنعتی اقتصادی تولید نانوذرات تیتانیوم دیاکسید و سل پایدار نانوتیتان
سل پایدار دیاکسید تیتانیوم به عنوان یکی از مهمترین پیش مادههای تولید نانوپوششها و نانوساختارهای دیاکسید تیتانیوم میباشد که برای کاربردهای بسیار متعددی از آن استفاده میشود. مهندسان تیتانیوم صنعت شریف توانستهاند با تکنولوژی تولیدی کاملا اقتصادی این سل پایدار را تولید کنند.
فرمولاسیون رنگدانهی تیتانیم دیاکسید در گریدهای مختلف دارویی و خوراکی
رنگدانه تیتانیوم دیاکسید به دلیل خواص بسیار خوب رنگدانهای، همانند پراکنش و استحکام شیمیایی بالا در کنار غیرسمی بودن کاربرد زیادی در صنعت پیدا کرده است؛ به نحوی که به مهمترین و فراوانترین رنگدانه تولیدی تبدیل شده است. این مادهی مهم، دارای انواع گریدها برای مصارف مختلف است؛ از جمله گریدهای غذایی، دارویی و … . شرکت ما با کادر مجرب خود توانسته است فرآیند تولید این مادهی پرکاربرد در صنعت، به خصوص گریدهای ارزشمند دارویی را طراحی کند.
رنگدانهی اکسید آهن (اخرایی)
در فرآیند تولید تیتانیوم دیاکسید از ایلمنیت، برای حذف گروههای دارای آهن از سولفوریک اسید استفاده میشود. این ماده را میتوان به عنوان مادهی اولیه برای تولید انواع رنگدانههای اخرایی استفاده کرد. شرکت ما با داشتن کادر مجرب و توانمند خود، توانسته است برای افزایش بهرهوری فرآیند تولید رنگدانهی تیتان، فرآیند ساخت رنگدانهی اخرایی را طراحی کند تا این ماده در کنار رنگدانهی تیتان به عنوان محصول اصلی تولید شده و به فروش برسد.