واژهی رنگدانه اصطلاحاً به مخلوطی از ذرات ریز و بستر حامل آنها گفته میشود که به دلیل خواص رنگی، حفاظتی و یا مغناطیسی آن مورد استفاده قرار گرفته باشد و در بستری که در آن قرار میگیرد غیرمحلول باشد.
رنگدانه تیتانیوم دیاکسید به دلیل خواص بسیار خوب رنگدانهای، همانند پراکنش و استحکام شیمیایی بالا در کنار غیرسمی بودن کاربرد زیادی در صنعت پیدا کرده است؛ به نحوی که به مهمترین و فراوانترین رنگدانه تولیدی تبدیل شده است. این رنگدانه از اصلاح سطحی ذرات میکرونی یا نانومتری (بسته به شرایط کاری و نیاز) دیاکسید تیتانیوم به دست میآید. کاربردهای رنگدانهی تیتان به صورت کلی در تولید لعابهای سرامیکی، صنایع لاستیکسازی، تولید کاغذ و کارتن، صنایع غذایی و دارویی و بهداشتی است.
شرکتهای تولیدکنندهی رنگدانهی تیتان برای تأمین انواع مختلف نیازهای صنایع مصرفی، تیتان را در گریدهای مختلفی تولید میکنند که هر کدام این گریدها مشخصات منحصر به فرد خود را دارند. برای مثال برای صنایع غذایی، نیاز به گرید خنثی و غذایی تیتان است که در بدن موجب واکنشهای ناخواسته نشود. در صنایع دارویی، علاوه بر حساسیت از این مقدار نیز بیشتر است و باید از اثرات نامطلوب و واکنشهای ناخواستهی تیتان و مواد دارویی در بدن نیز جلوگیری کرد. در مصارف خانگی و صنعتی و رنگهایی که حسایت کمتری دارند، میتوان برای بهبود درخشش رنگدانه از ترکیبات دیگری در اصلاح سطحی استفاده کرد.
شرکت دانشبنیان تیتانیوم صنعت شریف با انجام مطالعات تحقیقی و آزمایشگاهی و توسعهی تخصصی بر روی این رنگدانه، توانسته است گریدهای مختلف این رنگدانه به ویژه گرید ارزشمند و حساس دارویی را تولید کند.